SNSD
0

Umjesto sastanka u Banjaluci izjave za novinare

SRNA
Izvještaj predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o radu, dogovor o imenovanjima u zajedničkim organima BiH i ispunjavanju preostalih obaveza BiH u procesu ukidanja viznog režima - teme su sastanka koji je za danas zakazao lider SNSD-a Milorad Dodik, čijem se pozivu do sada odazvao jedino lider DNS-a Marko Pavić.

Na dnevnom redu je i Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, ombudsman Republike Srpske (RS), pripreme za aktivnosti u vezi sa statusom BiH kao nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN, modaliteti i procedure koje se odnose na moguće ustavne promjene.

Teme sastanka trebalo bi da budu i stendbaj-aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i budžetsko planiranje za 2010. godinu, rješavanje pitanja državne imovine i aktivnosti na daljem putu BiH ka NATO-u.

Poziv svim strankama koje učestvuju u Parlamentarnoj skupštini BiH upućen je prije sedam dana, ali je većina lidera do sada eksplicitno odbila poziv. 

Na nivou BiH dvanaest je parlamentarnih stranaka: SNSD, SDS, PDP i DNS iz RS, te HDZ BiH, HDZ 1990, Narodna stranka "Radom za boljitak", Stranka za BiH, SDA, SDP  BiH, Demokratska narodna zajednica i Bosanska patriotska stranka iz FBiH.

Sastanak bi trebalo da bude održan u Velikoj sali Banskog dvora sa početkom u 11.00 časova, a ne bude li održan, zbog nepojavljivanja pozvanih, novinarima će se obratiti Dodik i Pavić.