Park Mladena Stojanovića
0

Umjesto kafe-galerije atomsko sklonište je ruglo Banje Luke

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Stari bunker, poznat kao atomsko sklonište u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, koje je trebalo da bude rekonstruisano u kafe - galeriju već godinama propada i trenutno služi kao ostava za alat kojim se održava najveći park u Banjoj Luci

Portalu Klix.ba je potvrđeno kako atomsko sklonište niko nije sanirao već decenijama te je ono već počelo da prokišnjava i propada.

Bunker, kako saznajemo, osim za skladištenje alata služi i kao utočište mnogim gmizavcima, pa građani koji šetaju parkom često strahuju za sigurnost svoje djece.

Banjalučani, koji svakodnevno posjećuju park “Mladena Stojanovića” ističu kako je atomsko sklonište moglo da bude biser zelene oaze, ali ono trenutno predstavlja ruglo zelen površine.

“Na ovom mjestu navodno se trtebala graditi kafe – galerija. Mislim da je potrebno bilo šta da se napravi kako bi se sklonište saniralo, jer ovako ne predstavlja ništa osim opasnosti za mališane”, rekao je za Klix.ba jedan od građana.

Prema informacije iz Administrativne službe grada Banja Luka radovi na adaptaciji ovog objekta u ovoj godini nisu planirani, a od finansija zavisi i da li će atomsko sklonište biti rekonstruisano u bliskoj budućnosti.