{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ultramaraton Vukovar - Srebrenica kreće 6. jula, pokrovitelji Grabar-Kitarović, Izetbegović i Bandić

F
FENA
2.7.2018. u 17:17
398
37
Ultramaraton Vukovar - Srebrenica kreće 6. jula, pokrovitelji Grabar-Kitarović, Izetbegović i Bandić
398
Ultramaraton Vukovar - Srebrenica kreće 6. jula, pokrovitelji Grabar-Kitarović, Izetbegović i Bandić
Foto: H. M./Klix.ba
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, u povodu obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici, organizira Ultramaraton Vukovar – Srebrenica, Komemorativni program “Srebrenica 1995. 2018.” te razgovor na temu “Kako se sjećati Srebrenice” (Genocid kao mjesto kulturnog pamćenja).
Ultramaraton se održava od 6. do 10. jula u pet etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko - Janja- Zvornik – Srebrenica/Potočari), pređu 227 km.

Ove godine u Ultramaratonu sudjeluje pet maratonaca: Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac. Pored maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Kako se navodi se u saopćenju Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, 6. jula u Hrvatskom saboru će se održati komemorativni program "Srebrenica 1995. - 2018”. Program se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ i saborskom zastupnicom za albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu Erminom Lekaj Prljaskaj.

Razgovor na temu "Kako se sjećati Srebrenice (Genocid kao mjesto kulturnog sjećanja)" održat će se u petak, 6. jula u Novinarskom domu Zagreb u kojem sudjeluju: dr.sc. Hariz Halilović, Hasan Nuhanović, dr.sc. Tomislav Pletenac, mr.sc. Ajka Tiro Srebreniković. Okrugli stol se održava pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: