Općina Centar
0

Uloženo 150.000 KM u rekonstrukciju stadiona ''Asim Ferhatović Hase''

FENA
Općina Centar je u 2010. godini iz općinskog budžeta izdvojila 150.000 KM za sanaciju infrastrukture (100.000 KM) i održavanje terena (50.000 KM) stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

U sklopu rekonstrukcije stadiona obnovljena je kompletna upravna zgrada, svlačionice, ambulanta i sala za doping-kontrolu. Na južnoj tribini stadiona rekonstruisani su svi mokri čvorovi, VlP-salon, a iznad svečane lože, koja je povećana za 300 mjesta, postavljena je nova tenda, saopćeno je iz Općine Centar.

Također je izvršena sanacija novinarskih kabina, postavljeni su pultovi za novinare na zapadnoj tribini, kao i novi priključci za internet. Završeni su i radovi oko terena, gdje su postavljene nove klupe za rezervne igrače.

Iz Općine Centar navode da su ovim ulaganjima ispoštovani minimalni uvjeti koje je UEFA tražila za odigravanje kvalifikacionih utakmica za EP 2012.

Sredstva za održavanje terena stadiona na Koševu utrošena su za kupovinu materijala i opreme za održavanje terena, plaćanje električne energije i komunalnih usluga, kao i troškova certificiranja stadiona.