{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću

F
7.9.2009. u 16:21
0
0
Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću
0
Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine je uložio žalbu na prvostepenu presudu u predmetu protiv Momira Savića.
Prvostepenom presudom Suda BiH od 3. jula 2009. godine Momir Savić oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon što je zaprimio i analizirao presudu Suda BiH, tužilac je odlučio uložiti žalbu na prvostepenu presudu zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji. Razlog za ulaganje žalbe je nezadovoljstvo tužioca visinom krivičnopravne sankcije izrečene u ovom predmetu.

Naime, tužilaštvo smatra da je sud potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje, te pravilno primijenio odredbe krivičnog postupka i krivičnog zakona, pri čemu nije pravilno odmjerio kaznu s obzirom na okolnosti koje utječu da kazna bude veća ili manja.

Tužilaštvo smatra da je kazna od 18 godina zatvora previše niska u odnosu na ozbiljnost krivičnih djela za koja je optuženi oglašen krivim.

Tužilaštvo BiH predlaže Apelacionom odjelu Suda BiH da ovu žalbu uvaži, a prvostepenu presudu preinači u pogledu odluke o kazni, te Momiru Saviću izrekne kaznu veću od 18 godina zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: