{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću

F
7.9.2009. u 16:21
0
0
Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću
0
Uložena žalba na prvostepenu presudu Momiru Saviću
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine je uložio žalbu na prvostepenu presudu u predmetu protiv Momira Savića.
Prvostepenom presudom Suda BiH od 3. jula 2009. godine Momir Savić oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon što je zaprimio i analizirao presudu Suda BiH, tužilac je odlučio uložiti žalbu na prvostepenu presudu zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji. Razlog za ulaganje žalbe je nezadovoljstvo tužioca visinom krivičnopravne sankcije izrečene u ovom predmetu.

Naime, tužilaštvo smatra da je sud potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje, te pravilno primijenio odredbe krivičnog postupka i krivičnog zakona, pri čemu nije pravilno odmjerio kaznu s obzirom na okolnosti koje utječu da kazna bude veća ili manja.

Tužilaštvo smatra da je kazna od 18 godina zatvora previše niska u odnosu na ozbiljnost krivičnih djela za koja je optuženi oglašen krivim.

Tužilaštvo BiH predlaže Apelacionom odjelu Suda BiH da ovu žalbu uvaži, a prvostepenu presudu preinači u pogledu odluke o kazni, te Momiru Saviću izrekne kaznu veću od 18 godina zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: