{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Ulice Višegrada osvanule pod vodom

S
7.11.2009. u 11:10
0
18
Ulice Višegrada osvanule pod vodom
0
Ulice Višegrada osvanule pod vodom
Foto: Visegrad24.info
Glavni vodovodni cjevovod kojim se opština Višegrad napaja vodom oštećen je usljed izlivanja rijeke Rzav, a poplavljeno je i desetak stambenih kuća koje se nalaze uz rijeku.
Zbog oštećenja glavnog vodovodnog cjevovoda sačinjen je raspored interventnog snabdijevanja vodom stanovnika Višegrada, po ulicama i naseljima.

Zbog obilnih padavina rijeka Rzav izlila se sinoć na području Dobruna i Bosanske Jagodine, zbog čega je do jutros bio u prekidu saobraćaj na magistralnom putu Višegrad - Užice.

Nabujala rijeka je odnijela više privremenih objekata i ozbiljno ugrozila nekoliko visećih mostova, kao i novi pješački most kod Manastira Dobrun.

Tokom noći na terenu su bile ekipe "Romanijaputeva", Teritorijalne vatrogasne jedinice, saobraćajne policije i Civilne zaštite.

Ekipe preduzeća "15. april" su od ranih jutarnjih sati na terenu, procjenjuju štetu i nastoje da što prije počnu sa sanacijom.

Ugrožena mjesta prema Dobrunu, kod Sportske dvorane i u Karađorđevoj ulici, tokom noći obilazili su načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i njegov zamjenik Aco Savić.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: