Katastrofalna situacija
60

Ulica Bakarevića u Sarajevu ponovo pod vodom, na kritičnu situaciju se požalila i Norveška ambasada

B. H.
Screenshot
Screenshot
Stanovnici Bakarevićeve ulice u Općini Stari Grad u Sarajevu godinama se bore sa problemima koji se jave nakon svake kiše, ulica tada biva poplavljena fekalnim vodama.
Osim vode koja gotovo onemogućuje kretanje ulicom, nakon povlačenja voda za sobom ostavlja mulj i fekalije.

Pored građana na ovu situaciju se požalila i ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

Ambasada Kraljevine Norveške u Sarajevu iznajmljuje kuću u ulici Bakarevića 21 kao rezidenciju ambasadora i već duže vrijeme je suočena s problemom plavljenja ulice fekalijama uslijed zapušenosti kanalizacionih slivnika, šahtova i kanalizacionih odvoda.

U vezi sa ovim, ambasada je više puta kontaktirala firmu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Kratkoročno rješenje bude urađeno, ali sa svakom novom kišom, pojavljuje se isti problem.

"Ovim podržavamo inicijativu stanara ove ulice da se nadje sistemsko rješenje ovog problema u Općini Stari Grad. Napominjemo da je rješavanje ovog problema od velikog značaja za rad i reprezentativno funkcionisanje rezidencije koja je sastavni dio Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu", stoji u dopisu Ambasade Norveške.

Stanovnici ove ulice su uputili inicijativu Općini Stari grad u kojoj traže hitnu izradu projektno-tehničke dokumentacija sanacije urušenog cestovnog propusta na magistralnoj cesti M5, Put mladih muslimana - gradska zaobilaznica, određivanje rokova izvođenja radova i planiranje budžetskih sredstava za ovu namjenu i- potpunu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Bakarevića i planiranje budžetskih sredstava za ovu namjenu.