BiH
0

Ulica Antuna Hangija u novom ruhu

Sarajevo-x.com
Završeni su radovi na rekonstrukciji trotoara i sanaciji kolovoza ulice Antuna Hangija na Koševskom Brdu koji su trajali mjesec dana. Na dužini od 1.100 metara od raskrsnice sa ulicom Marija Mikulića do broja 131 (raskrsnica sa ulicom Braće Begić) radnici komunalnog preduzeća RAD, koji su izvodili radove, uklonili su kompletan stari trotoar sa obje strane ulice i postavljen je novi.

Prema projektu, na kolovoznoj traci najprije je zakrpljen stari, oštećeni asfalt saobraćajnice, a potom je cijela dužina ulice presvučena novim slojem asfalta. Novčana sredstva u iznosu od 580.000 KM izdvojila je Općina Centar, a za nadzor je bila zadužena Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Nakon što su radnici RAD-a završili sa svojim dijelom posla, građevinska firma "Grakop" iz Kiseljaka započela je sa rekonstrukcijom slijepog kraka ulice Antuna Hangija do broja 126 za koje je prema ugovoru Općina Centar izdvojila 17.400 KM. U toku je skidanje stare podloge ukupne dužine od 130 metara, gdje će se potom postaviti tamponski sloj usitnjenog kamenja i na kraju će sve biti asfaltirano. Na vrhu ulice postavljena je poprečna rešetka za skupljanje oborinskih voda, a stari ivičnjaci će biti zamijenjeni novim. Radove usporavaju kvarovi na vodovodnoj mreži koje treba da sanira komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija", pa od toga zavisi i završetak radova, saopštili su iz Općine Centar.