{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulazne saobraćajnice u općinu Novi Grad Sarajevo bit će okružene drvećem i ukrasnim žbunjem

14.11.2017. u 16:03
367
44
Ulazne saobraćajnice u općinu Novi Grad Sarajevo bit će okružene drvećem i ukrasnim žbunjem
367
Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo za 2017. godinu osigurana su sredstva za hortikulturno uređenje ulaznih saobraćajnica u općinu Novi Grad i grad Sarajevo. U sklopu projekta u toku je hortikulturno uređenje XII transverzale, prema Stupskoj petlji i A transverzale, a radove izvodi Kantonalno javno komunalno preduzeće Park.
U toku su radovi na uređenju i oplemenjivanju zelenog pojasa preko puta Tržnog centra Wisa, gdje će biti zasađeno 61 stablo bjelogorice kako bi se formirao drvored, a planirana je i sadnja ukrasnog grmlja i sjetva trave, čime će ovaj prostor dobiti potpuno novi izgled.

Nove zelene površine krasit će i prostor uz A transverzalu, gdje će uz ovu saobraćajnicu biti zasađena 172 stabla bjelogorice, a površina od oko 950 metara kvadratnih bit će zasijana travom. Cijeli prostor od saobraćajnice će biti odvojen živom ogradom.

Uz navedene radove Općina Novi Grad Sarajevo finansirala je i hortiklulturno uređenje novoizgrađenog kružnog toka u Briješću, u ulici Safeta Zajke, gdje je cijeli prostor oplemenjen novih hortikulturnim ruhom. U centralnom dijelu je postavljeno više od 500 metara kvadratnih busa, nakon čega je zasađeno 106 sadnica junipreusa i tuje.

To je, uz uređenje šetnica na Bulevaru Meše Selimovića i Bulevaru branilaca Dobrinje, dio aktivnosti kojima se općina želi uljepšati i učiniti ugodnijim prostorom za život u skladu sa ekološkim standardima kakve imaju moderni evropski gradovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: