Općina Novi Grad
0

Ulaganje u kvalitetniju komunalnu higijenu

FENA
Predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo i KJKP "Rad" potpisali su partnerski sporazum za nabavku posuda za diferencijalno prikupljanje otpada, posuda za prikupljanje kućnog otpada, izgradnju natkrivenih niša te komunalnu higijenu na području ove općine.

Nabavka spomenute opreme bit će realizirana u okviru projekata planiranih na području općine u ovoj godini, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Sredstava za izgradnju natkrivenih niša za smještaj posuda za prikupljanje kućnog i diferencijalnog otpada od 75.000 KM osigurala je Općina Novi Grad Sarajevo u budžetu za ovu godinu, dok će KJKP "Rad" učestvovati u iznosu koji je dovoljan za nabavku posuda za prikupljanje otpada za sve niše koje budu izgrađene u okviru projekta.

Realizacijom zajedničkog projekta Općine i "Rada" bit će izgrađeno desetak niša na različitim lokacijama koje će odrediti resorna općinska služba i KJKP "Rad".

Cilj je ostvariti kvalitetniju komunalnu higijenu stanovništva, te veći nivo zaštite ekološke sredine u lokalnoj zajednici.