Građani nezadovoljni
879

Uklonjene stare breze na Bistriku, Medžlis IZ gradi parking

D. Be.
U blizini Trga Austrije u sarajevskom naselju Bistrik, gdje su do jučer godinama rasla stabla nekoliko breza, bit će izgrađen parking za potrebe Medžlisa Islamske zajednice.

Nakon nekoliko poziva građana koji su razočarani odlukom o uklanjanju starih breza za potrebe izgradnje parkinga, za Klix.ba su u Medžlisu IZ kazali da su se breze nalazile na privatnoj parceli u njihovom vlasništvu.

"Gradit će se parking. To je privatna parcela i breze su na privatnoj parceli. Za rušenje postoji odobrenje, kao i za izgradnju parkinga. Parking je predviđen regulacionim planom koji je usvojio Grad, nismo ga mi pravili. Sve je čisto".

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Na pitanje da li će budući parking prekoputa Ambasade Japana koristiti samo uposlenici Medžlisa IZ ili će biti javnog karaktera uz naplatu rečeno nam je da će vlasnik parkinga odlučiti ko će se tu parkirati.

"Sa našim parkingom graniči javni parking na koji se može parkirati automobil i platiti. Mi ćemo vidjeti ko će moći parkirati, ali nećemo naplaćivati", kazali su iz Medžlisa.