{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjene ljetne bašte u centru Sarajeva

16.9.2015. u 14:57
1.629
165
Uklonjene ljetne bašte u centru Sarajeva
1.629
U nekim od najvažnijih ulica u staroj jezgri Sarajeva od danas se više ne mogu vidjeti ljetne bašte i tende, a koje su uklonjene po naredbi općine Stari Grad.
Akcija uklanjanja bašti počela je prošle subote, a rok koji je Općina izdala do 15. septembra uglavnom je uredno ispoštovan. Rezultat je evidentna promjena izgleda centra grada s obzirom da je jednom od najljepših šetališta u Sarajevu, Štrosmajerovoj ulici, vraćena prvobitna funkcija.

Ipak, pojedine bašte još uvijek nisu uklonjene što bi moglo biti riješeno angažovanjem policijskih organa i KJKP ”Rad”.

Općini se u prethodnom periodu obratio veliki broj građana sa pritužbama na glasnu muziku što je bilo posebno izraženo tokom vikenda, u kasnim noćnim satima. Dodatni razlog je i navodna neprimjerena muzika, kao i muzika uživo čime je stanarima otežan normalan boravak u vlastitim domovima.

Općina je stoga korisnicima i investitorima javnih površina iz ulica Štrosmajerova, Trg Fra Grge Martića, Zelenih beretki i Muvekita dala rok do 15. septembra da uklone svoje ljetne bašte i tende.

Vlasnicima je naređeno da sami uklone čeličnu konstrukciju rasklopivih tendi na fasadama zgrada i na ulicama i da vrate površine u prvobitno stanje.

Podsjećamo, Općina Stari Grad Sarajevo je prošle sedmice, u okviru kontrole korištenja javnih površina u Starom Gradu, putem Službe za komunalne i inspekcijske poslove, izdala rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti korisnicima koji se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: