{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjena nelegalna deponija

F
30.9.2009. u 15:18
0
0
Uklonjena nelegalna deponija
0
Uklonjena nelegalna deponija
Na lokalitetu Nanići, općina llijaš, završeno je uklanjanje nelegalne deponije otpada, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.
Organizatori akcije su Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Uprava za zaštićena područja preduzeća "Sarajevo-šume".

Riječ je o lokalitetu koji je nedavno uključen u obuhvat Zaštićenog pejzaža „Bijambare".

U saopćenju kantonalna pres-služba podsjeća da su nakon donošenja Prostornog plana posebnih obilježja Zaštićeni pejzaž „Bijambare" na Skupštini Kantona u julu ove godine izmijenjene granice zaštićenog područja i proširen obuhvat za oko 130 hektara, uglavnom šumskog zemljišta.

Radovi su trajali sedam dana. Prikupljeno je više od 20 tona komunalnog otpada.

U čišćenju deponije i saniranju prostora bili su angažirani i radnici zaposleni u sklopu javnih radova u JU Spomenik prirode „Vrelo Bosne". Odvoženje otpada na gradsku deponiju obavio je KJKP „Rad" Sarajevo.

Radi sprječavanja nezakonitog odlaganja otpada, bit će postavljeni kontejneri i osigurano redovno odvoženje otpada. Rendžerska služba zaštićenog područja će obavljati kontinuirani nadzor kako bi se spriječilo i sankcioniralo eventualno novo odlaganje otpada, bilo da ga odlaže domicilno stanovništvo ili nesavjesni izletnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: