{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjena nelegalna deponija

F
30.9.2009. u 15:18
0
0
Uklonjena nelegalna deponija
0
Uklonjena nelegalna deponija
Na lokalitetu Nanići, općina llijaš, završeno je uklanjanje nelegalne deponije otpada, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.
Organizatori akcije su Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Uprava za zaštićena područja preduzeća "Sarajevo-šume".

Riječ je o lokalitetu koji je nedavno uključen u obuhvat Zaštićenog pejzaža „Bijambare".

U saopćenju kantonalna pres-služba podsjeća da su nakon donošenja Prostornog plana posebnih obilježja Zaštićeni pejzaž „Bijambare" na Skupštini Kantona u julu ove godine izmijenjene granice zaštićenog područja i proširen obuhvat za oko 130 hektara, uglavnom šumskog zemljišta.

Radovi su trajali sedam dana. Prikupljeno je više od 20 tona komunalnog otpada.

U čišćenju deponije i saniranju prostora bili su angažirani i radnici zaposleni u sklopu javnih radova u JU Spomenik prirode „Vrelo Bosne". Odvoženje otpada na gradsku deponiju obavio je KJKP „Rad" Sarajevo.

Radi sprječavanja nezakonitog odlaganja otpada, bit će postavljeni kontejneri i osigurano redovno odvoženje otpada. Rendžerska služba zaštićenog područja će obavljati kontinuirani nadzor kako bi se spriječilo i sankcioniralo eventualno novo odlaganje otpada, bilo da ga odlaže domicilno stanovništvo ili nesavjesni izletnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: