BiH
0

Uklonjena konstrukcija i plakat Facebook grupe

Sarajevo-x.com
Udruženje "Akcija građana" obavještava javnost da je jedan od njihovih plakata postavljenih 24. januara u šest bh. gradova, danas, 29. januara uklonjen. U Sarajevu nije uklonjen samo billboard, već i konstrukcija na kojoj je stajao.

Billboardi Europlakata nalaze se i u Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću, a finansirani su od pojedinaca okupljenih oko Facebook grupe "Da, ja sam huligan koji je grafitom napao porodicu premijera Brankovića". Prijavljeni su od strane UG "Akcija građana" kao pravnog lica.

U saopštenju iz ovog udruženja ističu: "Interesantno je to što se akcija, koja se veže za navodnu odluku o uklanjanju nelegalno postavljenih reklamnih mjesta, datira još iz 2003. godine, a sprovodi tek sada, šest godina kasnije. Pitamo se kako se baš sada i baš u momentu kada su se tu nalazili plakati sadržaja „Najpovoljniji stan - 132 kvadrata, 920 KM (vrijednost certifikata) – nekretnine po zakonu", dakle šest godina kasnije neko sjetio da plakati nikada nisu trebali ni stajati tu?! Da li su potrebne ovakve poruke da bi se naša država počela ponašati kao pravna država?"

Organizacije UG "Akcija građana" poziva građane BiH da daju direktnu podršku ovoj i drugim organizacijama i pokretima u njihovim nastojanjima da pokažu vlastima da demokratija ne počinje i ne prestaje sa izborima.