Projekat vrijedan 20.000 KM
0

Uklanja se divlja deponija između Šekovića i Vlasenice

SRNA
Šekovići: Deponija, ruglo općine
Šekovići: Deponija, ruglo općine
Divlja deponije na ulazu u gradsko naselje Šekovića, pored regionalnog puta Šekovići - Vlasenica biće uklonjena, a smeće koje lokalno Komunalno preduzeće bude prikupilo biće deponovano na vlaseničkoj deponiji ili lokaciji Crni vrh u opštini Zvornik, gdje je planirana izgradnja regionalne sanitarne deponije.

Direktor šekovićkog Komunalnog preduzeća Đorđe Radanović izjavio je Srni da je ova akcija ugovorena sa opštinskim vlastima, te da će za sanaciju deponije biti potrebno najmanje 20.000 KM.

"Deponija koja sada postoji pored rijeke Drinjače ruglo je ove opštine i potrebno ju je što prije skloniti. I novo opštinsko rukovodstvo prepoznalo je taj  problem, pa je uklanjanje  deponije označilo kao jednu od prioritetnih aktivnosti. Ona ne samo da ružno izgleda, već direkto zagađuje našu najljepšu rijeku, Drinjaču, a time i šire područje kuda ova rijeka protiče", rekao je Radanović.

Radanović dodaje da su pripreme aktivnosti za uklanjanje deponije, koje podrazumijevaju snimanje lokacije i planiranje građevinskih zahvata,  već počele i da će pun zamah dobiti kada se stvore odgovarajući klimatski uslovi. 

Planirano je da cjelokupna lokacija, na kojoj je do sada na neorganizovan način odlagano smeće, bude ograđena, čime će se i fizički spriječiti dalja degradacija tog prostora.

Šekovićko Komunalno preduzeće "Zelenilo i čistoća" već više od godinu dana realizuja akciju "Šekovići - eko grad", a sanacija deponije je jedna od ključnih "stavki" te eko- kampanje.