{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinute vize za Maroko nositeljima diplomatskih, službenih i posebnih pasoša BiH

Klix.ba
3.8.2016. u 16:22
27
22
Ukinute vize za Maroko nositeljima diplomatskih, službenih i posebnih pasoša BiH
27
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasador Kraljevine Maroko za BiH Moulay Abbes El Kadiri potpisali su 3. augusta 2016. godine u MVP BiH Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Maroko o uzajamnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih, službenih i posebnih pasoša.
U skladu s odredbama Sporazuma nositelji diplomatskih, službenih i posebnih putovnica jedne zemlje moći će ući, tranzitirati ili boraviti na teritoriji druge zemlje bez vize u periodu do devedeset dana. Također se pojednostavljuje procedura reguliranja boravka članova diplomatskih misija jedne zemlje u drugoj za vrijeme trajanja mandata.

Potpisivanjem Sporazuma pokazan je interes Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Maroko za dinamiziranjem bilateralne suradnje i unapređenjem prijateljskih odnosa. Sporazum je korak ka konsolidaciji suradnje i doprinijet će boljoj razmjeni posjeta.

Ministar Crnadak je prije potpisivanja Sporazuma kratko razgovarao sa veleposlanikom El Kadirijem i izrazio zadovoljstvo zbog stalnog unapređenja i generalno dobrih i prijateljskih odnosa.

Sugovornici su izrazili očekivanje da će se suradnja između dvije zemlje intenzivirati, posebno na ekonomskom planu, za što postoji obostrani interes.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: