Novo Sarajevo
0

Ukinuta saglasnost za taksi stajalište kod zgrade "Loris"

Klix.ba
Zahvaljujući brzoj reakciji Općine Novo Sarajevo i inspekcije, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na zahtjev Direkcije za ceste, ukinulo je ranije izdatu saglasnost na dostavljeni projekt uređenja taksi stajališta kod zgrade “Loris” na trasi Južne longitudinale.

Ministarstvo je 20.7.2018. godine dalo saglasnost Direkciji za ceste da se zadrži postojeća lokacija taksi stajališta sa pet parking mjesta, uz postavljanje fizičkih prepreka (žardinjera) u zoni pješačkih prijelaza, te izgradi priključak širine 4,00 m iz ulice Topal Osman-paše koji bi koristila samo taksi vozila za navedeni taksi štand.

Ministarstvu se 27.07.2018. godine obratila Direkcija za ceste sa molbom da se stavi van snage saglasnost na taksi stajalište “Loris” jer je inspekcija Općine Novo Sarajevo obustavila radove. Uz zahtjev je priložen zapisnik sa sastanka, Službe za stambene i komunalne poslove, poslove obnove razvoja i zaštite okoliša sa građanima u Općini Novo Sarajevo.

Rješenjem od 2.8.2018. godine Ministarstvo saobraćaja KS ukinulo je svoju ranije datu saglasnost za priključni put, a Direkcija za ceste je obavezna sve vratiti u prvobitno stanje.