Udovoljeno Novaliću
44

Ukinuta punomoć BH Pošti, Vlada FBiH formalno izašla iz priče o kupovini objekta u Vogošći

Piše: A. D.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada FBiH je na sjednici u Mostaru većinom glasova podržala prijedlog premijera Fadila Novalića da se poništi punomoć "BH Pošti", a time i saglasnost Vlade za kupovinu spornog objekta u Vogošći za kojeg se vezalo ime Novalića odnosno njegove kćerke Ade Novalić.

Međutim, kako nam je preneseno, ostaje mogućnost da "BH Pošta" sama realizira ovu kupovinu odnosno da Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća o tome odluči, a konačnici i sama Uprava.

Novalić je objasnio da vlasnički udio u firmi koji ima porodica Novalić, "nikada nije bio predmetom prodaje, a naročito ne BH Pošti".

Podsjetimo, Žurnal je objavio vijest da neposrednom pogodbom Javno preduzeće BH Pošta kupuje zgradu u Vogošći za potrebe Glavnog poštanskog centra. Zgrada čija je vrijednost procijenjena na 8,5 miliona maraka, trebala bi biti kupljena od firme koja je u vlasništvu porodice federalnog premijera Fadila Novalića.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Kao predstavnik "vlasnika i suvlasnika objekta", u dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala, pominje se Ada Novalić, kćerka premijera Novalića čija je Vlada nedavno dala "prethodnu saglasnost" za ovu "vanplansku investiciju".

O svemu ovome bi Novalić trebao govoriti na konferenciji za novinare koja je u Sarajevu zakazana u 15 sati.