{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi

F
26.9.2007. u 17:35
0
0
Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi
0
Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi
Apelaciono vijeće Odjela II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH je 11. septembra 2007. donijelo odluku po žalbama na presudu sudećeg vijeća u predmetu Dragan Čović i drugi, kojom se uvažavaju žalbe Tužilaštva BiH i branioca prvooptuženog Dragana Čovića, te se ukida presuda sudećeg vijeća od 17. novembra 2006. godine.
Istom odlukom određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

U rješenju Apelacionog vijeća stoji da su žalbe uvažene imajući u vidu utvrđene bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Presudom sudećeg vijeća Dragan Čović je oglašen krivim za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i osuđen na kaznu zatvora od pet godina. Sudeće vijeće je prvostepenom presudom oslobodilo Dragana Čovića, Jozu Ivankovića Lijanovića, Slavu Ivankovića Lijanovića, Mladena Ivankovića Lijanovića, Jerku Ivankovića– Lijanovića, Matu Tadića i Zdravka Lučića optužbi da su počinili ostala krivična djela sadržana u optužnici.

S obzirom na to da Tužilaštvo nije uložilo žalbe u odnosu na optužene Matu Tadića i Zdravka Lučića, oslobađajuća presuda sudećeg vijeća u odnosu na njih je postala pravosnažna, saopćio je Sud BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: