{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi

F
26.9.2007. u 17:35
0
0
Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi
0
Ukinuta presuda u predmetu Dragan Čović i drugi
Apelaciono vijeće Odjela II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH je 11. septembra 2007. donijelo odluku po žalbama na presudu sudećeg vijeća u predmetu Dragan Čović i drugi, kojom se uvažavaju žalbe Tužilaštva BiH i branioca prvooptuženog Dragana Čovića, te se ukida presuda sudećeg vijeća od 17. novembra 2006. godine.
Istom odlukom određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

U rješenju Apelacionog vijeća stoji da su žalbe uvažene imajući u vidu utvrđene bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Presudom sudećeg vijeća Dragan Čović je oglašen krivim za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i osuđen na kaznu zatvora od pet godina. Sudeće vijeće je prvostepenom presudom oslobodilo Dragana Čovića, Jozu Ivankovića Lijanovića, Slavu Ivankovića Lijanovića, Mladena Ivankovića Lijanovića, Jerku Ivankovića– Lijanovića, Matu Tadića i Zdravka Lučića optužbi da su počinili ostala krivična djela sadržana u optužnici.

S obzirom na to da Tužilaštvo nije uložilo žalbe u odnosu na optužene Matu Tadića i Zdravka Lučića, oslobađajuća presuda sudećeg vijeća u odnosu na njih je postala pravosnažna, saopćio je Sud BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: