{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinuta potjernica za Mirjanom Marković

F
14.3.2006. u 15:11
0
0
Ukinuta potjernica za Mirjanom Marković
0
Ukinuta potjernica za Mirjanom Marković
Okružni sud u Beogradu ukinuo je u utorak potjernicu protiv udovice Slobodana Miloševića, Mire Marković, kao posljednju zvaničnu prepreku za njen povratak u Srbiju na sahranu svome mužu, izjavila je glasnogovornica suda u Beogradu Ivana Ramić.
"Sud će informisati Ministarstvo unutrašnjih poslova o svojoj odluci i narediti da ne hapse Miru Marković do nove naredbe", rekla je Ramić.

"Optužena će biti na slobodi sve dok se ne odazove pozivu suda, a u slučaju da to ne uradi bit će uhapšena", dodala je glasnogovornica, precizirajući da je pravosuđe prihvatilo kauciju od 10.000 eura da se garantuje sloboda Miri Marković, javio je AFP.

Optužnica protiv Mire Marković takođe ostaje na snazi.

Udovici Slobodana Miloševića biće oduzet pasoš čim stigne na srbijansko tlo, prema odluci suda.

Zdenko Tomanović, porodični advokat, zatražio je u ponedjeljak
ukidanje potjernice protiv Mire Marković, koja je u egzilu od 2003., podignute zbog zloupotrebe službenih ovlasti, kako bi joj se omogućilo da se vrati u Srbiju na sahranu svome mužu.

Srbijanska vlada se ne protivi sahrani Slobodana Miloševića u Beogradu.

Marko Milošević je jutros u Moskvi, prije polaska za Haag, izjavio da Beograd želi da spriječi da njegov otac bude sahranjen u Beogradu i da Beograd želi da izbjegne taj događaj. "Oni prijete zvanično i nezvanično. Nemamo drugog izbora", rekao je Marko Milošević i dodao da je od vlasti Rusije tražio dozvolu da njegov otac privremeno bude sahranjen u Moskvi.

"Koliko znam, gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov se složio i sutra ćemo to tražiti od vlasti Rusije", kazao je Milošević, prenio je B92.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: