|

Ukinut pritvor službeniku MVP-a BiH Vehbiji Salčinoviću

Ukinut pritvor službeniku MVP-a BiH Vehbiji Salčinoviću
0
S
SRNA
23.11.2015. u 13:58
6
komentara
0

dijeljenja
Ukinut pritvor službeniku MVP-a BiH Vehbiji Salčinoviću Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane službeniku Ministarstva vanjskih poslova BiH Vehbiji Salčinoviću koji je osumnjičen za organizovani kriminal.
Mjere zabrane odnose se na napuštanje boravišta i privremeno oduzimanje putnih isprava, a mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, Sud mu može odrediti mjeru pritvora.

Salčinović je osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima, pranjem novca, krijumčarenjem ljudi, nasilničkim ponašanjem, nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija.

Konzul savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, zaposlen u Ambasadi BiH u Parizu, uhapšen je 8. jula u Sarajevu zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, na način da je članovima organizovane kriminalne grupe nezakonito izdavalo putne listove za žrtve trgovine ljudima i za te usluge naplaćivalo između 500 i 1.200 eura.

U okviru akcije "CD", koja je počela 23. juna, uhapšeno je 10 osoba zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima u svrhu radne eksploatacije, pranje novca, krijumčarenje ljudi, davanja dara i drugih oblika koristi.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...