{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinut pritvor Raševiću i Todoviću

F
28.11.2008. u 17:05
0
0
Ukinut pritvor Raševiću i Todoviću
0
Ukinut pritvor Raševiću i Todoviću
Sud BiH donio je u petak Rješenje o ukidanju pritvora Mitru Raševiću i Savi Todoviću i odredio mjere zabrane.
Mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja mjesta boravišta, bez prethodnog odobrenja Suda, izuzev ukoliko ga ne napuštaju da bi se pojavili pred Sudom ili po pozivu Tužilaštva BiH, privremeno oduzimanje putnih isprava, ličnih karata i vozačkih dozvola BiH, Srbije i Crne Gore, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH te obavezu boravka u mjestu boravišta (Foči).

Obavezni su i osobno se javljati, svakog ponedjeljka i petka, u SJB Foča, strogo postupati u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH te biti dostupni Tužilaštvu BiH.

Sud je po službenoj dužnosti utvrdio da je od donošenja prvostepene odluke, 28. februara, protekao rok od devet mjeseci, u kom periodu je, 6. novembra održana sjednica Apelacionog vijeća.

S obzirom da još uvijek nije izrečena drugostepena odluka Sud je, po sili zakona, ukinuo pritvor optuženim Rašoviću i Todoviću i odredio mjere zabrane.

Prvostepenom presudom optuženi su oglašeni krivim za krivično djelo zločin protiv čovječnosti te je optuženi Mitar Rašević nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina i šet mjeseci, a optuženi Savo Todović na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i šest mjeseci, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: