{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Pejović i drugi

F
24.12.2008. u 10:54
0
1
Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Pejović i drugi
0
Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Pejović i drugi
Sud BiH donio je 23. decembra rješenje o ukidanju pritvora Radenku Pejoviću, Marici Ćulum, Borisu Samardžiću i Mirjani Vujović, saopćeno je iz Suda BiH.
Sud BiH izrekao je mjere zabrane koje uključuju zabranu napuštanja boravišta i zabrana putovanja van Bosne i Hercegovine, a radi izvršenja ove mjere.

"Naređuje se privremeno oduzimanje svih važećih pasoša izdatih na imena osumnjičenih, zabrana izdavanja kako prvih, tako i novih pasoša osumnjičenim kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice, a mjere će izvršiti Državna granična služba na način da će osigurati unošenje ove zabrane u Glavni centar za obradu podataka", navodi se.

Za vrijeme trajanja te mjere osumnjičenima se zabranjuje napuštanje mjesta boravišta, odnosno područja općina Banja Luka, Foča i Bileća, zabrana posjećivanja mjesta - lokacija gdje bi osumnjičeni eventualno mogli doći u međusobni kontakt kao i u kontakt s drugim osumnjičenima te svjedocima.

"Izrečena je i zabrana međusobnog sastajanja i sastajanja s drugim osumnjičenima i svjedocima, osumnjičenima se nalaže javljanje u nadležne policijske stanice i to osumnjičena Marica Ćulum u Policijsku stanicu Banja Luka, osumnjičeni Radenko Pejović u Policijsku stanicu Foča, te osumnjičeni Boris Samardžić i Mirjana Vujović u Policijsku stanicu Bileća i to svakog ponedjeljka od 07 do 15 sati. Ovlaštene službene osobe navedenih policijskih stanica dužne su voditi evidenciju o tome te pismenim putem obavještavati ovaj sud", navodi se.

Radenko Pejović, Marica Ćulum, Boris Samardžić i Mirjana Vujović osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: