|

Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu "Husein Bosnić i drugi"

Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu "Husein Bosnić i drugi"
7
Klix.ba
1.12.2014. u 12:21
38
komentara
7

dijeljenja
Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu "Husein Bosnić i drugi" Foto: Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane osumnjičenima Avdulahu Hasanoviću, Enesu Mešiću, Eminu Hodžiću i Ademu Karamuji, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenim ukinut pritvor i određene sljedeće mjere zabrane, saopšteno je iz Suda BiH.
Osumnjčenima je određena zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabrana izdavanja novih putnih isprava i prelazak državne granice uz korištenje lične karte, te im je obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama, četiri puta sedmično.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Husein Bosnić, Avdulah Hasanović, Enes Mešić, Emin Hodžić i Adem Karamuja osumnjičeni su za krivično djelo organiziranje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom javno podsticanje na terorističke aktivnosti i krivično djelo vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, saopšteno je.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...