BiH
0

Ukinut pritvor Musairu Đuliću osumnjičenom za organizirani kriminal

FENA
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH donijelo je rješenje kojim se uvažava žalba branioca osumnjičenog Musaira Đulića i ukida pritvor prema osumnjičenom i izriču se mjere zabrane, saopćeno je iz Suda BiH.

Osumnjičeni Đulić optužen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem osoba i neovlaštenim prometom opojnim drogama.

Mjere zabrane uključuju privremeno oduzimanje svih važećih pasoša izdatih na ime osumnjičenog, zabranu izdavanja novog pasoša kao i zabranu korištenja osobne karte za prelazak državne granice.

Mjere će izvršiti državna granična služba tako što će obezbijediti unošenje ove zabrane u Glavni centar za obradu podataka.

Za vrijeme trajanja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje napuštanje mjesta boravišta, odnosno područja općine Stolac.

Među ostalim, zabranjuje mu se posjećivanje mjesta, lokacija gdje bi eventualno mogao doći u kontakt sa ostalim osumnjičenima u ovom predmetu, kao i sa osobama kojima je osumnjičeni navodno prodavao opojnu drogu, kao i sa osobama koje je navodno krijumčario.

Osumnjičenom se nalaže javljanje u Policijsku stanicu Stolac, svakog dana u periodu od 07.00 do 15.00 sati, o čemu će ovlaštene službene osobe navedene policijske stanice voditi evidenciju te o tome svakodnevno pismenim putem obavještavati ovaj Sud.

Osumnjičeni je u skladu s rješenjem Suda pušten na slobodu. U slučaju da prekrši neku od određenih mjera osumnjičenom se može odrediti pritvor.

Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH istim je rješenjem djelimično uvažilo žalbu branioca osumnjičenog Besima Sinanija i prema osumnjičenom Sinaniju produžilo pritvor za dva mjeseca koji trajati do 14. septembra 2008. godine.