{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinut pritvor i određene mjere zabrane: Azra Miletić i Ramo Brkić na slobodi

24.3.2015. u 10:47
8
71
Ukinut pritvor i određene mjere zabrane: Azra Miletić i Ramo Brkić na slobodi
8
Ukinut pritvor i određene mjere zabrane: Azra Miletić i Ramo Brkić na slobodi
Azra Miletić
Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je 23. marta 2015. godine donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog te je osumnjičenima Azri Miletić i Rami Brkiću ukinut pritvor i određene su im mjere zabrane.
Tako je osumnjičenoj Azri Miletić uhapšenoj zbog primanja mita u okviru policijske akcije Čekić izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta uz obavezu povremenog javljanja državnom organu dva puta sedmično.

Ista mjera izrečena je i Rami Brkiću uz obavezu službenih osoba ovlaštene policijske uprave da vrše nasumične kontrole osumnjičenog Brkića dva puta sedmično.

Osumnjičenima u ovom predmetu je izrečena i zabrana sastajanja sa određenim osobama (zabrana sastajanja sa saslušanim svjedocima te kontaktiranje sa svjedocima koje Tužilaštvo planira saslušati, kao i pribiližavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, zabrana telefonske komunikacije osumnjičene Miletić, neposredno ili preko posrednika, sa uposlenicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, osim kontakata koje ostvaruje sa Tužilaštvom BiH vezano za službene radnje ovog istražnog postupka).

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi, a Miletić i za kršenje zakona od sudije i
primanje dara ili drugih oblika koristi.

Podsjećamo, u okviru ove policijske akcije uhapšen je i Senad Šabić kojeg se sumnjičilo da je također dao mito sutkinji Miletić. Tokom istrage moglo se čuti da je sutkinja trebala primiti mito od 100.000 KM, a kako bi Brkiću i Šabiću izrekla što manju kaznu kao predsjedavajuća vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH pred kojim se protiv dvojice optuženih vodio ponovljeni sudski postupak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: