{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Šabić i drugi

F
23.6.2008. u 14:02
0
0
Ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Šabić i drugi
0
Ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Šabić i drugi
U predmetu Zeid Šabić i drugi Sud BiH donio je rješenje 20. juna kojim se ukida pritvor i izriču mjere zabrane osumnjičenim Zeidu Šabiću, Muhamedu Mahmutoviću i Ganiju Kovačiju.
Istim rješenjem produžava se pritvor osumnjičenom Muadinu Emrulaiu, koji prema ovom rješenju može trajati do 20. augusta, saopćio je danas Sud BiH.

Zeid Šabić, Muhamed Mahmutović, Gani Kovači i Muadin Emrulai osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba i krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

Mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja van BiH, a radi izvršenja ove mjere naređuje se: privremeno oduzimanje svih važećih pasoša izdatih na imena osumnjičenih, zabrana izdavanja novog pasoša i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice, a mjere će izvršiti Državna granična služba, na način da će osigurati unošenje ove zabrane u Glavni centar za obradu podataka.

Za vrijeme trajanja ove mjere osumnjičenima se zabranjuje napuštanje njihovih mjesta boravišta, odnosno Velike Kladuše, Cazina i Mostara, zatim posjećivanje mjesta, lokacija gdje bi osumnjičeni eventualno mogli doći u međusobni kontakt i u kontakt s osobama kojima su osumnjičeni navodno prodavali drogu i osobama koje su navodno krijumčarili i međusobno sastajanje.

Osumnjičenima se nalaže javljanje u policijske stanice Velika Kladuša, Cazin i Mostar i to svakog dana od 07.00 do 15.00 sati o čemu su ovlaštene službene osobe navedenih policijskih stanica dužne voditi evidenciju te svakodnevno pismenim putem obavještavati ovaj sud. U skladu s ovim rješenjem, osumnjičeni se puštaju na slobodu, nakon što predaju pasoše.

U slučaju da prekrše neku od izrečenih mjera osumnjičenima se može odrediti pritvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: