{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinut pritvor Fadilu Šariću

F
22.7.2008. u 13:50
0
0
Ukinut pritvor Fadilu Šariću
0
Ukinut pritvor Fadilu Šariću
Sud Bosne i Hercegovine donio je 21. jula rješenje kojim se ukida pritvor prema osumnjičenom Fadilu Šariću i izriču se mjere zabrane.
Šarić se u predmetu "Zeid Šabić i drugi" tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem osoba i neovlaštenim prometom opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

Mjere uključuju zabrane napuštanja boravišta i putovanja van BiH.

Radi izvršenja ovih mjera naređuju se privremeno oduzimanje svih važećih pasoša izdatih na ime osumnjičenog; zabrana izdavanja novog pasoša kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice.

Za vrijeme trajanja ove mjere osumnjičenom se zabranjuju: napuštanje svog mjesta boravišta, odnosno područja općine Cazin, zabrana posjećivanja mjesta/lokacija gdje bi osumnjičeni eventualno mogao doći u kontakt s drugim osumnjičenima i svjedocima te zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima i svjedocima. Osumnjičeni je dužan javljati se u Policijsku stanicu Cazin jednom sedmično.

Osumnjičeni je u skladu s rješenjem Suda pušten na slobodu. U slučaju da prekrši neku od ozrečenih mjera, može mu se odrediti pritvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: