Nakon devet mjeseci
165

Ukinut pritvor Admiru Arnautoviću, sud izrekao mjere zabrane

Klix.ba
Sud Bosne i Hercegovine je danas, kako je Klix.ba jučer i najavio, donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH da se osumnjičenom Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk ukine mjera pritvora i odrede mjere zabrane.

Izrečene mjere zabrane su zabrana napuštanje adrese boravišta, zabrana putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Admir Arnautović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Arnautoviću je pritvor određen 22. septembra 2022. godine, a prema zadnjem rješenju suda o produženju pritvor mu je mogao trajati najdalje do 20. juna 2023. godine.

On će napustiti pritvor s obzirom da nije podignuta optužnica u zakonskom roku od devet mjeseci koliko je vremena proveo u pritvoru.

Kako saznajemo, Arnautović će i dalje imati status osumnjičenog.

"Istraga u ovom predmetu se vodi od kraja septembra 2022. godine, a još uvijek nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći", poručili su iz Tužilaštva BiH.