{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukidanje programa "Glasa Amerike"

F
7.2.2006. u 15:58
0
0
Ukidanje programa "Glasa Amerike"
0
Ukidanje programa "Glasa Amerike"
Prijedlog budžeta predsjednika SAD-a Georgea W. Busha za 2007. godinu predviđa dodatno emitovanje programa Glasa Amerike u nekim dijelovima svijeta, ali smanjuje ili ukida druge programe.
Ukidaju se svi programi na hrvatskom jeziku, kao i oni na turskom, grčkom, gruzijskom i tajlandskom.

Radijski programi na albanskom, bosanskom, srpskom, makedonskom, ruskom i hindi jeziku biće obustavljeni, ali će televizijski programi na tim jezicima biti nastavljeni.

Radio Free Europe / Radio Liberty nastavit će emitovati radijske programe na ruskom i gruzijskom, ali će ukinuti one na makedonskom.

U budžetu od 672 miliona dolara, više od četiri posto većem nego prošle godine, uključeno je proširenje programa za Iran sa četiri sata televizijskog programa, kao i poboljšanje web sajta.

Program vijesti za Bliski istok na televiziji "Al-Hurrah" povećava se na 24 sata dnevno, proširuje se radijski program na arapskom, te dodaje televizijski program za Afganistan na jezicima dari i pašto.

Kenneth Tomlinson, predsjedavajući BBG-a, pod koji potpada i Glas Amerike, izjavio je žaljenje zbog gubitka nekih programa, ali vjeruje da novi prijedlog predstavlja najbolju raspodjelu budžetskih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: