{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukidanje programa "Glasa Amerike"

F
7.2.2006. u 15:58
0
0
Ukidanje programa "Glasa Amerike"
0
Ukidanje programa "Glasa Amerike"
Prijedlog budžeta predsjednika SAD-a Georgea W. Busha za 2007. godinu predviđa dodatno emitovanje programa Glasa Amerike u nekim dijelovima svijeta, ali smanjuje ili ukida druge programe.
Ukidaju se svi programi na hrvatskom jeziku, kao i oni na turskom, grčkom, gruzijskom i tajlandskom.

Radijski programi na albanskom, bosanskom, srpskom, makedonskom, ruskom i hindi jeziku biće obustavljeni, ali će televizijski programi na tim jezicima biti nastavljeni.

Radio Free Europe / Radio Liberty nastavit će emitovati radijske programe na ruskom i gruzijskom, ali će ukinuti one na makedonskom.

U budžetu od 672 miliona dolara, više od četiri posto većem nego prošle godine, uključeno je proširenje programa za Iran sa četiri sata televizijskog programa, kao i poboljšanje web sajta.

Program vijesti za Bliski istok na televiziji "Al-Hurrah" povećava se na 24 sata dnevno, proširuje se radijski program na arapskom, te dodaje televizijski program za Afganistan na jezicima dari i pašto.

Kenneth Tomlinson, predsjedavajući BBG-a, pod koji potpada i Glas Amerike, izjavio je žaljenje zbog gubitka nekih programa, ali vjeruje da novi prijedlog predstavlja najbolju raspodjelu budžetskih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: