{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukidaju se redukcije u isporuci plina u KS

F
27.3.2015. u 17:41
0
5
Ukidaju se redukcije u isporuci plina u KS
0
Ukidaju se redukcije u isporuci plina u KS
Foto: AFP
Nakon današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo (KS) Elmedina Konakovića i direktora "BH-Gas-a" Mirze Sendijarevića saopćeno je da će redukcije u isporuci gasa "BH-Gas-a" prema "Sarajevogasu" biti ukinute.
Konaković je naglasio da je pitanje isporuke gasa gorući problem u KS već duže vrijeme zbog čega će se Vlada KS ozbiljno posvetiti njegovom rješavanju.

"Jedna od mjera za prevazilaženje dugovanja bit će i reorganizacija javnih poduzeća koja se bave isporukom toplotne energije i gasa, a koja neće podrazumijevati otpuštanje radnika već njihovu preraspodjelu s ciljem povećanja produktivnosti njihovog rada", najavio je Konaković.

Dodao je i da će Vlada KS zatražiti Izvještaj od Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća (KJKP) "Toplane Sarajevo" s preciznim podacima o neizmirenim dugovanjima svih korisnika za isporučenu toplotnu energiju.

Sendijarević je ovom prilikom ponudio i moguće modalitete za reprogram dugovanja zaostalih iz prethodnih godina u iznosu od oko 35 miliona KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: