|

Ujić: Stranica Službe za poslove sa strancima je napadnuta, ali interni podaci nisu ugroženi

Ujić: Stranica Službe za poslove sa strancima je napadnuta, ali interni podaci nisu ugroženi
0
Piše: Er. M.
24.3.2017. u 09:57
13
komentara
0

dijeljenja
Ujić: Stranica Službe za poslove sa strancima je napadnuta, ali interni podaci nisu ugroženi Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su mediji iz susjedne Srbije objavili da je web stranica Službe za poslove sa strancima BiH bila pod kontrolom "islamista", direktor ove službe Slobodan Ujić kazao je za Klix.ba kako je tačno da je stranica bila pod napadima, ali da nema informaciju da riječ o aktivistima s Bliskog istoka.
Prema pisanju medija, hakeri koji su se potpisali kao Dark Ghost i MrMax su 7. marta blokirali pristup podacima, a povezani su s hakerskom grupom Anonymous Ghost Arabs– AGA, političkim aktivistima s Bliskog istoka čiji je cilj promocija islama i palestinske borbe za nezavisnost.

Ovim povodom kontaktirali smo direktora Službe za poslove sa strancima BiH Slobodana Ujića koji nam je kazao da mu uopće nije poznata ova informacija.

"Stranica je bila hakovana i više nije. Ko je to uradio i odakle, provjeravat će organi koji su nadležni za to", rekao je Ujić.

Posebno je istakao da hakeri nisu imali pristup nikakvim podacima koji izlaze iz domene javnih informacija objavljenih na web stranici.

"Oni nisu kontrolisali internet stranicu. Web stranica Službe za poslove sa strancima BiH je dostupna svima, kao i informacije na njoj. Ništa drugo što se ne nalazi na web stranici nije moglo biti hakovano", kazao je Ujić.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...