Služba za strance
13

Ujić potvrdio hapšenje turskog državljanina u Bihaću: Dodatno ga provjeravamo

I. Č.
Slobodan Ujić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slobodan Ujić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić potvrdio je za Klix.ba da je turski državljanin Fatih Keskin uhapšen u Bihaću na osnovu operativnih podataka i da je prebačen u Imigracioni centar gdje će se ti podaci "dodatno isprovjeravati".
"Čovjek je turski državljanin i stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar. Sve ostalo ćemo da vidimo nakon što se sa njim obavi razgovor i provedu ostale procedure", kazao je Ujić za Klix.ba.

Upitan može li govoriti o razlozima zašto je uhapšen direktor Una-Sana koledža u Bihaću, Ujić odgovara da je riječ o operativnim stvarima o kojima ne može govoriti.

"Služba za poslove sa strancima ništa napamet ne radi. Imali smo mi operativne podatke i tek ćemo obaviti razgovor i dodatno ih isprovjeravati. Uključene su i druge sigurnosne agencije. Nije to tako jednostavno", istakao je Ujić.

Una-Sana koledž u Bihaću, čiji se direktor trenutno nalazi u Imigracionom centru, posluje u okviru grupacije Richmond parka sa sjedištem u Sarajevu koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija "Bosna Sema".

Indikativno je da je "akcija" uslijedila nakon poziva turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana vlastima u Sarajevu da izruče određene turske državljane koje su turske vlasti optužile da su sljedbenici Fetullaha Gulena.

Podsjećamo, Služba za poslove sa strancima BiH je u septembru poništila boravišne dozvole za četiri turska državljanina.