Uspješna godina
2

UIOBiH obilježila 14 godina postojanja, prihodi prvi put premašili sedam milijardi KM

FENA
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH obilježila je danas 14. godišnjicu postojanja.

Direktor UIO Miro Džakula je istakao da je iza ove institucije još jedna uspješna godina, posebno jer će u ovoj godini, prvi put od uspostave UIO, prihodi od indirektnih poreza premašiti sedam milijardi KM.

"Ispred nas je još jedna izuzetno zahtjevna godina kada prelazimo na elektronsku komunikaciju sa obveznicima što ćemo započeti pružanjem servisa elektronskog podnošenja PDV-a i akciznih prijava. Ovo je još jedan korak naprijed u opredjeljenju UIO da bude potpuni servis poreskim obveznicima", naveo je Džakula, saopćeno je iz UIO.

I ove godine dodijeljene su posebne plakete za izuzetan doprinos i pomoć u radu UIO i to Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH za veliku pomoć u donaciji posebnih kamiona – skener vozila u vrijednosti od 10 miliona KM, te Rajku Skubicu, stalnom predstavniku Twinning projekta EU u UIO.

Za radnika UIO ove godine je proglašena Irena Vadas, za posebne zasluge i iskazan trud i znanje u radu kao stručni savjetnik – inspektor u Grupi za kontrolu velikih poreskih obveznika u Regionalnom centru UIO u Mostaru.

Osim Vadas, ove godine su posebne zahvalnice za doprinos postignutim rezultatima dobili i drugi službenici UIO.