|

UIO u Lukavcu oduzela dva automobila, na Rači oduzeti dijelovi za automobile

UIO u Lukavcu oduzela dva automobila, na Rači oduzeti dijelovi za automobile
3
Klix.ba
21.2.2017. u 12:26
12
komentara
3

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su dvije odvojene akcije oduzeli dva putnička motorna vozila i veću količinu auto dijelova ukupne vrijednosti 46.500KM.
Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Evropske unije, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Tuzla izvršili su provjeru prometa i porijekla robe na području opštine Lukavac.

Tom prilikom su pronašli dva putnička motorna vozila i veću količinu dijelova, koji su bili namijenjeni za prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe je 34.000 KM.

Prilikom pojačane kontrole prometa i porijekla robe na GP Rača, službenici UINO su uz pomoć specijalističke opreme donirane putem programa EXBS (optički kabl sa kamerom, bastera i igle za pregled) pronašli su i oduzeli razne dijelove za motorna vozila. Radilo se o tri seta za ugradnju plina, razni automobilski dijelovi i elektromotori. Vrijednost privremeno oduzete robe je 12.500 KM

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...