{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: U Gradačcu i Brčko distriktu oduzeta krijumčarena roba

8.6.2015. u 14:31
0
5
UIO: U Gradačcu i Brčko distriktu oduzeta krijumčarena roba
0
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regonalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu čija se tržišna vrijednosti procjenjuje na 419.100 KM. Roba je privremeno oduzeta u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.
Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa službenicima Odsjeka za poreze, izvršili su popise zaliha kod više pravnih lica na području Brčko Distrikta. Tom prilikom su utvrđeni manjkovi i viškovi roba stranog porijekla bez dokumentacije o nabavci, odnosno bez dokaza da je roba prošla propisanu carinsku proceduru.  Kada su u pitanju utvrđeni viškovi roba stranog porijekla, službenici Odsjeka za provođenje propisa su tom prilikom izvršili privremeno oduzimanje roba ukupne tržišne vrijednosti od 325.500 KM. Potrebno je napomenuti da će protiv odgovornih lica, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, biti pokrenuti prekršajni postupci pred nadležnim sudovima.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra UIO u Tuzli proveli su više taktičko-operativnih akcija na praćenju i suzbijanju unosa markiranih i drugih roba u carinsko područje Bosne i Hercegovine iz Republike Srbije. Tako je 03. 06. 2015. godine na prostoru Nova pijaca Porebrice Gradačac, pronađena i privremeno oduzeta količina od 1.248 pari patika robne marke “NIKE”, procijenjene tržišne vrijednosti od 93.600 KM. Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta, ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, pokrenut će postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: