BiH
105

UIO: Oduzeti falsifikati poznatih svjetskih marki

Klix.ba
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju oduzeli su razne tekstilne proizvode za koje se sumnja da su falsifikati poznatih svjetskih marki, saopšteno je iz UIO.

Provodeći pojačane mjere na sprečavanju krijumčarenja roba službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija, otkrili su i trajno oduzeli veliku količinu razne robe.

Na osnovu određenih obavještajnih informacija kontrolom na četiri lokacije u Sarajevu oduzeta je veća količina garderobe i sportske odjeće i obuće, za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu i za koju se sumnja da predstavlja falsifikate poznatih svjetskih brendova kao što su Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Prada i dr.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe prelazi 20.000 KM.

"U provedenim aktivnostima na terenu testirana je i korištena nova oprema kao što su: set CT-40, ručni pejdžeri za detekciju radijacije, multitool gerber, te nova vozila Toyota Hilux i Dacia Duster", saopšteno je iz UIO.