BiH
0

UIO donio odluku o dizel-gorivu na koje se ne plaća putarina

SRNA
Uprava za indirektno oporezivanje BiH
Uprava za indirektno oporezivanje BiH
Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas je u Sarajevu jednoglasno usvojio Odluku o količinama dizel-goriva na koje se ne plaća putarina za 2013. godinu, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Odlukom o količinama dizel-goriva na koje se ne plaća putarina obuhvaćeni su pojedini rudnici i željeznice u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), koji ovo gorivo koriste u proizvodnji i ispunjavaju zakonske uslove da ih UIO BiH oslobodi plaćanja putarina u 2013. godini.

Prema ovoj odluci, UIO BiH ima obavezu da Upravnom odboru jednom u tri mjeseca podnosi izvještaje o realizaciji ove odluke, koja će biti primjenjivana od 1. januara 2013. godine.

Današnjom sjednicom UO UIO predsjedavao je ministar finansija FBiH Ante Krajina, a odluku su u pisanoj formi podržali predsjedavjući UO UIO i ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, koji je odsustvovao iz zdravstvenih razloga, te ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, koji je bio opravdano odsutan zbog službenih obaveza u Vladi Srpske.