{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH: Porast prihoda od indirektnih poreza za 162.8 miliona KM

F
5.9.2014. u 13:24
6
2
UIO BiH: Porast prihoda od indirektnih poreza za 162.8 miliona KM
6
UIO BiH: Porast prihoda od indirektnih poreza za 162.8 miliona KM
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojio je danas informaciju o prihodima za prvih osam mjeseci ove godine, prema kojoj su bruto prihodi od indirektnih poreza uvećani za 162,8 miliona KM u odnosu na isti period lani.
Po informacijama UIO, neto prihodi veći su za 74 miliona KM u prvih osam mjeseci, dok je ukupan dug iznosio 420 miliona KM.

Upravni odbor zadužio je upravu da nastavi aktivnosti koje će doprinijeti naplati duga od PDV-a te da iskoristi sve mehanizme koji su im na raspolaganju kako bi se ovaj dug smanjio, saopćeno je nakon sjednice na kojoj je utvrđeno da je i u augustu nastavljen pozitivan trend naplate prihoda od indirektnih poreza.

Predsjedavajući UO UIO Nikola Špirić naglasio je da su bile tačne njegove procjene da neće doći do pada prihoda nakon katastrofalnih poplava koje su zahvatile BiH u maju, te da očekuje da će se nastaviti rast prihoda do kraja godine.

Na današnjoj sjednici usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o akcizama koji se odnosi na olakšice za proizvođače piva.

Također, usvojene su i izmjene i dopune Pravilnika o akciznim markicama na duvanske prerađevine, alkoholna pića, voćne rakije, kafu i vino, a izmjene se odnose na rezani duvan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: