{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH: Oduzete falsifikovane sunčane naočare i roba bez dokumentacije

F
18.3.2015. u 13:01
0
9
UIO BiH: Oduzete falsifikovane sunčane naočare i roba bez dokumentacije
0
UIO BiH: Oduzete  falsifikovane sunčane naočare i roba bez dokumentacije
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području Jablanice, Neuma, Gornjeg Vakufa, Mostara, Vrapčića, Trebinja i Ljubuškog privremeno su oduzeli raznu robu ukupne tržišne vrijednosti 52.000 KM.
Roba je privremeno oduzeta u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o njenom porijeklu, saopćeno je iz UIOBiH.

Pojašnjava se da je roba oduzeta u okviru pojačanih aktivnosti provjere prometa i porijekla akciznih i drugih roba u februaru i martu ove godine, koje provode službenci UIO u Regionalnom centru Mostar.

Radi se o sunčanim naočarima, duhanu za pušenje, cigaretama, parfemima, ručnim satovima, LCD displejima za mobilne telefone, tekstilu i obući. Privremeno oduzeta roba predata je nadležnoj organizacionoj jedinici UIO, a protiv osoba kod kojih je pronađena biće pokrenuti prekršajni odnosno krivični postupci pred nadležnim sudovima.

Također, tokom operativne i post-operativne faze učešća u međunarodnoj operaciji "Clean Earth“ provedene su aktivnosti provjera kod osoba koja se bave trgovinom sredstava za zaštitu bilja, te je pronađena i otkrivena municija za lovačku pušku- 1169 komada, koja se ilegalno prodavala (bez dokaza o porijeklu).

Službenici UIO nastavljaju pojačane aktivnosti i tokom mjeseca marta i aprila, kako bi se spriječile sve ilegalne aktivnosti, posebno prodaja robe bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: