BiH
0

Uhvatiti se ukoštac sa posljedicama rata

FENA
Općinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDS) Tuzla izražava duboku sućut obiteljima nedužnih civila ubijenih jutros u naselju Lipnica.

LDS Tuzla poziva cjelokupnu tuzlansku javnost da izvrše zajednički pritisak na donosioce odluka, ne samo u Tuzli nego i na kantonalnoj, federalnoj i državnoj razni da se konačno uhvate ukoštac s problemima posljedica iz rata i ratnog perioda.

Podsjećaju da nevladin sektor u Tuzli već dugo vremena traži formiranje veteranskog centra koji bi se bavio problemima PTSP-a i svim drugim sličnim problemima koje je rat donio.

-Tragedija koju je jutros počinio naš sugrađanin jeste za svaku osudu, ali ako se zna da je ista osoba prije samo dva mjeseca pucala bez prestanka i nasumice od Lukavca do Tuzle i da je u međuvremenu pušten i ostao na slobodi, onda ne možemo biti konsternirani zbog tragedije. Moramo tražiti i ispitivati uzroke i otklanjati ih, stoji u saopćenju.

U jutrošnjoj tragediji u naselju Lipnica ubijeno je šest osoba, a u životnoj opasnosti od posljedica ranjavanja je vozač autobusa.