BiH
0

UHSP: Međunarodna zajednica u BiH dovodi samo trećerazredne političare

FENA
"Međunarodna zajednica dovodi u BiH islužene i trećerazredne političare koji se međusobno razlikuju jedino po izgledu i godinama starosti, a u svojim zemljama ne bi bili u stanju voditi ni kućni savjet u zgradama u kojima stanuju", tvrdi se u saopćenju za javnost Ujedinjene Hrvatske stranke prava (UHSP) BiH.

Takvi predstavnici međunarodne zajednice brzo prepoznaju i uspostave neraskidive veze s istim takvim domaćim političarima, koji tobože zastupaju narod iz kojega dolaze, a, u stvari, rade samo za vlastite interese, dok im narod služi samo kao paravan, ističe se u priopćenju.

"Svima konačno mora biti jasno da je BiH nakon raspada Jugoslavije postala, po scenariju međunarodne zajednice, poligon za isprobavanje različitih vrasta naoružanja, za plasiranje otpisanih i zastarjelih prehrambenih i drugim proizvoda, za pranje novca, trgovinu ljudima i drogama, prostituciju, mito, korupciju itd.

Da bi država BiH imala boju budućnost, treba staviti izvasn snage Daytonski sporazum, ukinuti entitete i državu regionalizirati po povijesnim i prirodnim principima, u listopadu 2008. godine zajedno s redovitim lokalnim izborima raspisati i prijevremene opće izbore i 60 dana nakon objavljivanja konačnih rezultata provesti izborne rezultate i, na kraju, treba ukinuti instituciju visokoga predstavnika.

Ako je Daytonski sporazum bio iznuđen i nametnut, isto tako međunarodna zajednica mže ga proglasiti ništavnim i nametnuti nove mjere i modele po kojima bi BiH postala normalna, demokratrska i funkcionalna država po mjeri njezinih konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina", stoji u priopćenju iz UHSP-a BiH.