HSS-NHI
0

Uhićenje Karadžića koristi se za medijsku predizbornu promociju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Organizacija HSS-NHI Brčko distrikta BiH oglasila se priopćenjem za javnost kojim pozdravlja uhićenje Radovana Karadžića i njegovo izručenje Haškom tribunalu.

"Držimo da svi osumnjičeni za ratne zločine, posebice one počinjene u Brčkom, trebaju biti uhićeni i procesuirani te primjereno kažnjeni", navodi se u priopćenju.

U HSS-NHI-u ističu kako je ovom događaju posvećeno previše pažnje pa se uhićenje koristi i za svojevrsnu predizbornu medijsku kampanju.

"Pojedine stranke oko Karadžićeva uhićenja podigle su preveliku pompu i takvom događaju dale prvorazredni značaj. Samo uhićenje su prioritetno ugradili u svoje predizborne kampanje a u tome ih izdašno pomažu mnogi pisani i elektronski mediji. S druge strane svakodnevni problemi koje tište obične građane Brčko distrikta potiskuju se u stranu. Umjesto hvatanja u koštac s problemima, poput korupcije, gospodarskog i drugih oblika kriminala, pada životnog standarda, nezaposlenosti i beznađa, prvorazredni značaj pridaje se uhićenju Karadžića", navodi se u priopćenju Organizacije HSS-NHI Brčko distrikta.