Uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za krijumčarenje Turaka

Klix.ba
4.12.2012. u 11:10
0
4
Uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za krijumčarenje Turaka
0
1/3
2/3
3/3
Sedamnaest osoba uhapšeno je danas na području BiH osumnjičenih za krijumčarenje državljana Turske. Tokom pretresa pronađno je i oduzeto oružje.
Granična policija BiH je jutros realizovala međunarodnu operativnu akciju Loka II, usmjerene protiv organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem državljana Turske prema zemljama Zapadne Evrope. Međunarodnu operativnu akciju Loka II realizirali su i MUP Hrvatske i MUP Slovenije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Granična policija BiH je izvršila 12 pretresa na području Sarajeva, Brčkog, Orašja i Živinica, tokom kojih je pronađen dokazni materijal, dva pištolja, tri puške i pet bombi. Lišeno je slobode 17 osoba za koje postoje osnove sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 189. KZ BiH krijumčarenje ljudi. Podršku u realizaciji akcije pružili su i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Podsjećamo da su pripadnici GP BIH u saradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske 10. jula 2012. godine realizirali međunarodnu operativnu akciju "Loka" usmjerenu protiv krijumčarenja ljudi. U pretresima na osam lokacija na području Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona slobode je lišeno 12 osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: