Sarajevo
7

Uhapšenima u akciji "vozačke dozvole" produžen pritvor, istražuje se još 25 dozvola

Dž. L.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Uhapšenima u akciji vezanoj za malverzacije sa izdavanjem vozačkih dozvola produžen je pritvor do 5. januara 2020. godine, potvrđeno nam je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon informacije da je u posljednjih nekoliko mjeseci izdato najmanje deset nelegalnih vozačkih dozvola, kako saznajemo, istraga je sada proširena na još 25 vozačkih dozvola za koje se sumnja da su izdate na nezakonit način.

Ranije je uhapšeno devet osoba, posrednika i korisnika nelegalnih vozačkih dozvola, od kojih su tri ostale iza rešetaka zbog sumnje da su izdavali i posredovali izdavanju vozačkih dozvola osobama bez položenog vozačkog ispita.

Među tri uhapšene osobe jedan je korisnik ilegalne vozačke dozvole, Ramiz Topalović, drugi je posrednik Omer Sejdić, a treća je referentica iz Sektora za administraciju MUP-a KS Hasiba Zajković.

Referentici Zajković pritvor je produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Topaloviću zbog opasnosti od prikrivanja dokaza i utjecaja na svjedoke, a Sejdiću zbog opasnosti od bjekstva.

Akcija "vozačke dozvole" sprovedena je zbog sumnje da su određene osobe nezakonito pribavile i posredovale u izdavanju vozačkih dozvola te su osumnjičene za krivična djela zloupotreba položaja, primanja i davanja dara i krivotvorenja isprava.