{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeni u akciji "Treska" predani Tužilaštvu KS

13.9.2017. u 20:30
87
78
Uhapšeni u akciji "Treska" predani Tužilaštvu KS
87
Uhapšeni u akciji "Treska" koja je danas provedena na devet lokacija u Sarajevu predani su Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopćila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva. Nakon što ih ispita dežurni tužilac bit će odlučeno o daljim mjerama.
Uhapšeni su prvo privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, a onda su predati uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, akciju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode 13 lica iz Sarajeva incijala M.T. (1991.), E.T (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P.(1989.) E.M.(1980.), F.V.(1978.), A.B. (1983.), S.P. (1978.), E.P.(1974.), A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.).

Uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. KZ F BiH, na način da su u periodu od maja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire.

"Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto cca. 2,50 kg. materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu 'Anfetamin', cca. 2,00 kg materije koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L', određena količina vatrenog oružja, municije, jedno p.m.v., mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz navedenog krivičnog djela", saopćeno je ranije iz FUP-a.

Asistenciju prilikom realizaciji ove akcije je pružalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: