BiH
0

Uhapšeni počinioci pljačke Gospodarske banke u Banjoj Luci

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Banjalučka policija jučer je oko 14,45 sati lišila slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u prostorijama Gospodarske banke u Banjoj Luci, saopćio je Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

Pljačka u Gospodarskoj banci izvršena je jučer oko 10,35 sati tako što su dvije osobe ušle u banku i uz prijetnju oružjem otuđili novac, dok ih je treća osoba čekala u vozilu ispred objekta.

Vozilo korišteno za izvršenje djela razbojnici su otuđili 4. decembra u Zelengorskoj ulici u Banjoj Luci.

Prilikom pretresa vozila i stambenih prostorija koje uhapšeni koriste pripadnici policije su pronašli i oduzeli dva pištolja za koje se sumnja da su korišteni pri izvršenju djela, specijalni alat za lomljene cilindričnih brava i druge predmete.

Nakon lišenja slobode, nad uhapšenim je izvršena kriminalistička obrada i oni su danas predati tužiocu uz izvještaj o počinjenim djelima ''razbojništvo'', ''krađa vozila'' i ''izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnih djela''.

Napominje se da su uhapšeni od ranije poznati policiji kao osobe sklone pružanju otpora i počinioci krivičnih djela s elementom nasilja, te da su u ranijem periodu procesuirani i osuđivani na kazne zatvora.