RS
0

Uhapšeni pljačkaši Balkan Investment banke Banja Luka

FENA
Pripadnici CJB Istočno Sarajevo su u toku jučerašnjeg dana na području općine Istočno Novo Sarajevo izvršili pretres više objekata i osoba i zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u pljački Balkan Investment banke Banja Luka lišili slobode Aleksandra Babića (1988.), Slavišu Ćuluma (1984.) i Vesu Medića (1987.), svi nastanjeni u Banjoj Luci.

Uhapšeni će u toku dana biti predati CJB Banja Luka i nadležnom tužilaštvu na rad i postupanje.

U sklopu ovih aktivnosti izvršen je i pretres većeg broja lokacija i osoba koje su odranije poznate policiji po izvršenju krivičnih djela iz oblasti narkotičkih sredstava, a za koje je policija dobila podatke da učestvuju u prikrivanju i daju podršku grupi koja je izvršila pljačku spomenute banke.

Tom prilikom lišeno je slobode šest osoba, N.J.(1973.), B.M.(1981.), P.M.(1976.), P.K.(1975.), S.G.(1978.) i M.B.(1979.).

Pretresom objekta vlasništvo N.J. pronađeno je 60 grama visokokvalitetnog heroina, 14 grama marihuane, 11 tableta droge ekstazi, pištolj ''umareks'' nepoznatog kalibra, ručna bomba, profesionalni pribor za nasilno otvaranje brava i precizna vaga s ostacima droge, dok je pretresom vozila koje koristi B.M. pronađeno 0,8 grama heroina.

Navedene osobe su nakon kriminalističke obrade predate nadležnom tužilaštvu na rad i postupanje.

Podsjećamo, Balkan Investment Bank AD Banja Luka saopćila je, 31.maja, da je u prostorijama šaltera banke u Trnu (općina Laktaši) došlo do oružanog napada u kome su učestvovale tri maskirane osobe i da je prilikom napada odneseno 10.128 KM.