{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Sarajevu

F
18.11.2008. u 10:59
0
6
Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Sarajevu
0
Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Sarajevu
Po nalogu tužitelja iz Regionalnog tima IV Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine lišili su slobode Radoja Lalovića, rođenog 15. jula 1946. godine u Kalinoviku, nastanjen u Bijeljini te Soniboja Škiljevića, rođenog 14. augusta 1948. u Gacku, nastanjen u Istočnoj Ilidži.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Spomenute su osobe lišene slobode jer se nalaze pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH. Osumnjičeni su da su počinili kaznena djela zločina protiv čovječnosti u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu, navodi se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

Njima se na teret stavlja da su kao upravnici KPD "Kula" od maja 1992. do decembra 1995. sudjelovali u progonu nesrpskog stanovništva na diskriminatorskoj osnovi.

Osumnjičeni su da su odgovorni za nezakonita zatvaranja, mučenja, nečovječna postupanja, nanošenja povreda tjelesnog integriteta, ubojstva i prisiljavanja na prisilni rad.

Navedeni se sumnjiče da su počinili kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. tačka h) KZBiH.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku tokom dana predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH koji će ih saslušati, nakon čega će prema sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: