MUP KS
1

Uhapšeni osumnjičeni za dvije paljevine u Vogošči iz ove i 2018. godine

N. V.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Policijski službenici MUP-a KS su jučer uhapsili N.D. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, odnosno da je na području Općine Vogošća izazvao požar na putničkom motornom vozilu,a procesuirana je i osoba koja je u istoj općini 2018. godine zapalila automobil koji je u vlasništvu gimnastičarskog kluba Olimp.

Poduzimanjem niza operativno-taktičkih i kriminalističko-istražnih mjera MUP KS je uhapsio N.D. rođenog u Vogošći 1981. godine.

On se sumnjiči da je 7. juna ove godine u 3:40 sati u ulici Omladinska na području Vogošće izazvao požar na putničkom motornom vozilu VW Polo koje je u vlasništvu U.Č. iz Sarajeva, a da se vatra proširila i na još jedan automobil VW Polo koje je u vlasništvu M.R.M. iz Ljubuškog te na VW Golf koje je u vlasništvu N.K. iz Vogošće.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Također je rasvijetljena još jedna krađa u Kantonu Sarajevo. Naime, osobu Č.T. iz Sarajeva je 14. juna ove uhapsila Jedinica granične policije Aerodrom Tuzla prema operativnoj potjernici koja je raspisana u aprilu ove godine, a policijski službenici Sedme PU u Sarajevu su preuzeli osumničenog isti dan.

On se sumnjiči da je u septembru 2018. godine u Vogošći počinio krivično djelo paljevina i upotrebom otvorenog plamena zapalio putničko motorno vozilo marke VW Caddy koje je u vlasništvu gimnastičarskog kluba Olimp.

Osumnjičeni je nakon izvršene kriminalističke obrade u policiji predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS.